lördag 19 mars 2011

BMI = Big Motherfucking Idiocy

För det första: Grattis till denna kvinna, som genom en framgångsrik operation gått ner över 100 kilo i vikt! Mycket imponerande.
För det andra: Fy FAN för att landstinget nu förvägrar henne ett normalt liv genom att operera bort det överflödiga fettet som nu fortsätter att ställa till det i vardagen för sagda kvinna. Orsaken? B... M... I.
BMI är ett av de mest idiotiska påfund som fortfarande, förvånande nog, fortsätter att diktera villkor i vår upplysta tid. Som jag skrivit tidigare så är BMI inget annnat än ett absurt påhitt av en astronom på 1800-talet, som desperat ville kategorisera människor på sitt eget lilla vis. Att vi fortsätter använda oss av BMI idag, och än värre, låter det förstöra människors chanser till ett normalt liv är skamligt.

fredag 18 mars 2011

Kvällens middag

Krämig potatisgratäng till ugnsstekt oxfilé späckad med serranoskinka, parmesanost och pesto, samt rödvinssås och grönsaker. Till detta Casillero del diablo, kall champagne och en Jack D on the rocks.
R1ll0=nöjd.

Fredagsrock: JOHNNY CASHAin´t No Grave (Can Hold My Body Down)

torsdag 17 mars 2011

Återupptäckt: Borderlands

Detta suveräna spel har av okänd anledning stått på hyllan en period, men nu har jag kommit loss med stridigheterna igen.
Vanligtvis brukar jag välja en manskaraktär i spel, om val finns, men nu slåss jag som en kvinna i Siren-klassen, vilket innebär att jag har en specialförmåga att under begränsade perioder förflytta mig genom en parallell dimension och därigenom bli osårbar. Mycket praktiskt, hur flummigt det än låter.
Det fina är att när man efter timmar av spelande anser sig nått så hög level som man känner för att uppnå (jag är på level 20, har inte satt mig in i maxgräns), så finns tre andra spelbara klasser kvar att utforska.
Kort sagt, ett spel att lira en helkväll i sällskap med en gullig och förstående flickvän, samt en kall Jack Daniels som en viss underbar flickvän varit gullig nog att inhandla.


Jag följer inte fotboll

Inte mycket i alla fall. Landskamper och så, men jag har alltid gillat ishockey bättre. Go SAIK.
Jag är däremot något av en scifi-nörd.
Det är kanske därför jag fick problem med att skilja på de här två herrarna:

Jabba the Hutt från Star Wars?

Manchester Uniteds manager Alex Ferguson?


Jag tror det har med munnen och hakan att göra.

Dagens demotivator: INTIMIDATION


...och, apropå inget; "Oh, Marjorie?"

Bara... nej.

Detta med metrosexualitet i all ära, fåfänga, killar med nagellack och anusblekning... Jag har hört och sett mycket men nu tror jag vi tagit ett avgörande steg mot avmaskulinisera Sverige totalt.
Nyhetsmorgon har underklädesspecial, och visar upp spetskalsongen för män. Snälla, säg att det inte är bara jag som tycker att det är bra att få behålla åtminstone nåt litet UNS av manligt och kvinnligt där det en gång hörde hemma?!

måndag 14 mars 2011

Charlie Sheen FTW


Man undrar ju hur det är ställt. Men så länge karln inte löper amok med skarpladdade vapen så är det bara att tacka för underhållningen (även om en till säsong av 2 1/2 men hade varit att föredra).

Vår på gång

Vårsolen tittar fram i parkeringsgaraget Parketten, Umeå.

söndag 13 mars 2011

Ett sammanträffande?


Klicka på bilden för större version.

En reflektion

Nu är jag förvisso den ende svensk, förutom min relativt mentalt sunda flickvän, som ikväll tycks ha blivit tvungna att följa den nationella masshysteri som kallas melodifestivalen.
Faktum är, att hade jag brytt mig hårdare hade jag varit bitter.
Nu är jag bara uttråkad, och kan bara rycka på axlarna till det faktum att vi skickat ännu en vinglös duva att flyga med de stora eurovisionsschlagerpåfåglarna.
Vi kommer ha lika stor chans som en snögubbe i helvetet.
Nåja.
För att nu överge detta redan alltför överskattade ämne, så kan jag avrunda med att vi alla på plats på fest ikväll har haft en underbar kväll, trots vissa deltagandes krav på Melodifestivalens närvaro. Vi har röjt som fan med gamla och nya bekantskaper, och överlag haft en kanonkväll.
Peace.

Dagens kontaktannons