fredag 18 februari 2011

På spåret

Efter sisådär 15-20 år i malpåse var det så dags att blåsa spindelväven av längdskidorna och chocka kroppen.
Min arma röv, som är van att sitta på barstolar, fick sin andra chock redan efter ca 10 minuter då jag drattade på arslet på en isfläck vid Nydala. Med bestämdhet genomfördes dock mitt mål för dagen, dvs en svettig hel timme i spåret.
Jag passade på att kontrollera om det fanns ved utlagt vid rastplatserna för en eventuell korvgrillning i en snar framtid, vilket det inte gjorde.
Likväl; en trevlig och nyttig timme i solen.

Fredagsrock: DROWNING POOLFeel Like I Do

tisdag 15 februari 2011

BMI = Bluff

Det är härligt att Aftonbluddret ibland fördjupar sig i att belysa moderna myter. Som de flesta, men tyvärr inte tillräckligt många, vet så är BMI (Body Mass Index) inget annat än ren bullshit.
Alla människor är skapta olika, så att försöka kategorisera och belysa eventuella hälso- och viktproblem enligt en enda skala är förstås rena vansinnet. Bara det faktum att metoden har sina rötter i hur en belgisk astronom mätte lik på 1800-talet säger väl en hel del.
Läs artikeln här.

Fotnot: Även George Clooney räknas som överviktig enligt BMI.

Nostalgi: Besöker Margaritaville

Undertecknad efterfrågar smakråd; vilken ser godast ut?
Bild tagen 2010 på Margaritaville i Phoenix, Arizona, strax före Wrestlemania. Fotograf var förstås Lindsey.
Plenty of booze in that blender.

Saknar INTE

Jag har nyss bytt till en ny, mer möbelmässigt matchande tvbänk. Nu med kablage på INSIDAN, istället för utsidan.
Och det är dit jag först vill komma med kvällens agenda, nämligen Japan. Just follow...
(Eller surfa vidare före meningslösheten med detta inlägg slösat bort en minut du möjligen kunnat ägna åt viktigare saker, som exempelvis städ av navelludd eller granskning utifall du har matvaror i kylen med utgånget datum):

Landet Japan producerar nudlar, vilket är en maträtt vars bas liknar ett enda trassel.
Japan producerar även en stor del av världens elektronik. Varje elektronisk pryl har en egen kabel för strömförsörjning. Om inte, så har den mest troligt en sladd för ljud, laddning eller annan funktion, men du kan ge dig fan på att en sladd bifogas när du köper skiten.
Jag menar, kolla bilden. Bäst vad det är, kanske allt kablage slår sig ihop och bildar... GODZILLATRASSLET! Vad är det med Japaner och deras förkärlek att producera trassel?

Vart jag vill komma med detta? Ingenstans. Har jag en bättre lösning? Näe. Börjar ni inte vänja er? Hur som helst...
Ryssland räddade mig idag.
Medan alla kablar attackerade mig under minst 3 timmar i rad, så staplade jag likt ryska nationalsporten tetris mina och Lindseys enheter i logisk följd efter lucka, utrymme och praktiskt användande i strid med tiden (jag skulle också fixa Åkes TV, OCH hålla efter hemma - ledig dag för en gångs skull, my ass). Lyckades komma i mål till slut.
Vad jag inte saknar? Att behöva se alla lösa kablar, som i och med förra bänken hängde väl synligt under bänken. Jag saknar inte heller en underbar tjej; Lindsey sitter här vid min sida och gör avkall ett par timmar alla hjärtans dags-mys, bara för att jag ska få spela ut en frustrerande bana i "Dead Space 2". Va? Hur bra får man ha det?
Vad jag saknar? En dammsugare som automatiskt suger bort allt damm och skit som nu kan krypa in i elutrustningen. Den får gärna operera ljudlöst, och även åtgärda eventuella "olyckor" från lösspringande vattensköldpaddor.
Estetik har tyvärr vunnit ännu ett viktigt slag över praktisk funktionalitet. Men jag är fan så nöjd ändå :) Wakarimasu...

måndag 14 februari 2011

Elektroniktetris...

...fick jag spela under tre timmar idag, för att hushålla med utrymmet i vår nya tv-möbel så pass att alla prylar slutligen fick plats. Snyggt blev det i alla fall till slut. Detta ska firas med sushi och vin med darlingen ikväll. Hoppas alla får en mysig alla hjärtans dag!

Dagens kontaktannons