torsdag 12 maj 2011

Barnsligt

Torsdag och näst sista arbetsdagen för veckan. Jag sitter på sightseeingbussen ner mot stan, inte för att det längre spelar någon roll tidsmässigt vilken av bussarna jag tar nu då Ultra dragit in den snabbaste linjen som genade över Berghem. Man kan fråga sig varför, men jag förvånas inte längre över något vad gäller våra kära lokalbussar.
Idag är det jobb till 20.45 som gäller. Dessförinnan ska jag till banken och få funktionen "Verified by Visa" förklarat för mig. Visakort är ju nämligen så säkra nu att de knappt går använda, och ska lösenordet ändras så är det dödsdömt att försöka fixa via bankens hemsida utan skriven karta och kompass, så supporttekniker jag är. Så jag ska förära dem med ett irriterat besök före jobbet.
What else... Jo, på den positiva sidan; lördag blir det ett snabbt besök till hembyn Skellefteå. Det är tydligen 20 år sedan jag gick ut nian och klasskompisarna ska ha återträff. Jag säger som alla andra; fan vad tiden går fort. Klart man hunnit med en del sedan dess, men jag är fortfarande som 15 år i sinnet vissa gånger. Jag blev vissa gånger retad, minns jag, för min fascination över Star Wars och Transformers trots att jag var "för gammal", men tiden gav världen tre nya Star Wars-blockbusters och tre Transformers-filmer som älskas av oss "för gamla" världen över idag. Jag kan nu med gott samvete erkänna att jag fortfarande lika gärna ägnar mig åt att kolla in de nya läckra figurer som finns idag - mycket mer avancerade än de jag hade - som att fördjupa mig i "vuxensaker". Jag har till och med köpt några. Annat icke-vuxet att checka av min göra-lista: Besöka Wrestlemania, ha minst tre tv-spelskonsoller och träffa Robert Englund.
Det är viktigt att behålla barnasinnet, eller vad tror ni?

0 kommentarer:

Dagens kontaktannons