tisdag 22 mars 2011

Drömingrepp

Med två arbetsdagar kvar (inklusive denna) inför en efterlängtad ledig, så bestämde sig min hjärna för att be om lite uppmärksamhet.
Jag vet inte om det beror på någon form av ångest eller att den helt enkelt anser sig förlorat för många celler den gångna helgen, men hjärnkirurgi ville den ha.
I drömmen, alltså.
Av någon anledning så skulle jag genomgå en operation i drömmen denna morgon. Jag har ingen aning om varför, men ingreppet skulle ge bieffekten att min syn skulle bli perfekt. Jag har inga större synfel i dag, men enligt läkarna så var ingreppet helt rätt. Jag bävade, men rakade snällt munkfrilla på knoppen så de skulle kunna söva mig och enkelt komma åt min kranie med bensågen.
Strax före operationen blev jag inkallad till den ansvarige läkaren, som ville gå igenom operationsflödet, samt för- och nackdelar.
Här började jag ana oråd.
Den gamle kväkaren hade med svart filtpenna på A3 skrivit ner en lista över odds för olika resultat av ingreppet. Jag minns inte de exakta procentsatserna, men de var inte uppmuntrande; runt 5 procent chans att få perfekt syn, runt tre procent att bli lite närsynt, runt 2 procent chans för extrem närsynthet, 22 procent chans för blindhet... Vänta nu... BLINDHET?
Här minns jag att jag gjorde nåt i stil med slita av mig operationsrocken och skrika några väl valda ord till läkaren, strax före jag vaknade. Jag satte mig upp i sängen och kände efter att kalufsen satt där den skulle, vilket den gjorde, mer eller mindre.
Skönt, hjärnkirurgin är uppskjuten. Jag är nämligen ganska rädd om det lilla jag har...

2 kommentarer:

Lindsey sa...

Det lilla ljus(huvud) du har ... det ska få lysa klart ;O). Haha, härlig dröm *s*. Du såg då ut att vara nöjd där du låg och sussade när jag klev upp där vid 06:30.

Anonym sa...

Hello i,m beginner in this Forum and i will to see the newideas postated heare.I know your web fromastalavista index and i have tryed to register some seconds a go but this captcha was hard ro read but i manage it :) This was my introduction in this community
Regards Me
And this is my blog you can send to my email[url=http://www.liveinternet.ro/]http://www.liveinternet.ro/ [/url]
radio

Dagens kontaktannons