lördag 6 november 2010

Dagens idolbild: ERKKI SALMI

För smisk ska han ha

Nedsläpp SAIK - Djurgården kl 16

Bara så det inte blir några tveksamheter ang favoriterna:

Skönt

Umeå har blivit kulturhuvudstad 2014, och 38 skattemiljoner (som man av vissa manifestationer att döma borde avsatt till psykvården) sänktes i år av våra politiker ner i en sällan skådad häxkittel av flum och "konst".
På Umeå kommuns hemsida står att läsa att kommunen eventuellt ska pumpa in ännu mer pengar i projektet under 2011.
Skönt, säger jag. Varför ska Olga, 85 år, få bättre vård eller Linus, 3 år, få dagisplats när kommunen kan langa miljonerna på att hänga bananer i ett träd och rigga ett stort glashus på torget? Gör en Schyman och bränn pengarna direkt på torget tycker jag. Rigga en stor jävla grillstad och elda upp cashen. Skit samma liksom.

Uppvaknande

Aaah. De medlockande, rytmiska tonerna av en frenetisk slagborr mot cement.
För att inte tala om de glättiga men ack så penetrerande takterna av Carolas "Mickey", friskt besudlande mina morgontrötta trumhinnor.
Det kan bara innebära alldeles för tidig lördagmorgon i ett flerfamiljshus.
Nu väntar jag bara på en dörrknackare ringer på också så jag får en helgjuten anledning att testa om en fullvuxen människas kropp kan bryta igenom isen på Nydalasjön...

fredag 5 november 2010

Lördags-luuuuurve

Bjuder på två giganter från min barndom (äldre järnåldern). Detta är, i mina ögon, två av de bästa kärlekssånger som skrivits från (ungefär) samma era.
Och ja jag vet att det inte är lördag riktigt ännu. Så ge fan i att klicka på play förrän om, säg, en timme och 50 minuter.

Avslutningsvis; en mysryslig liten öronplåga jag och Mr Nelson växte upp med. Ni som är födda före -80 lär känna igen den:

Jag, nörden

Mjahapp. Tre frågor fel. Jag får allt plugga mitt Star Wars lite hårdare. Jag är inte nöjd (klicka bild för större version. Du vet att du vill. Nörd).


För er information, så svarade jag endast fel på frågan om när Jedins återkomst hade premiär, samt hur många Oscars den första filmen vann. Det tredje felet har Expressen åstadkommit helt på egen hand, föga förvånande.

Typiskt, fler utgifter...

...för inte kan jag låta Red Dead Redemption: Undead Nightmare passera obemärkt.
Originalspelet Red Dead Redemption utspelas i gamla Amerikanska västern, och är ett av mina absoluta favoritspel till PS3. Men som med allt annat, så finns det alltid sätt att förbättra saker och ting. Och hur kan man göra ett westernspel bättre? Enkelt; lägg till zombies! Zombiecowboys, zombiebjörnar, you name it.
En given tidig julklapp till mig själv. Very dead red... dead. Yay.

Fredagsrock: JOHNNY CASHSan Quentin

Yup, stillsammare Fredagsrock idag. Se det som allmänbildning; denne man är en legend.

torsdag 4 november 2010

Segt, men med demotivator: FLATTERY

Så är jag inne på fjärde arbetsdagen av sex. Jajjamensan, det blir lördagsjobb. Mer cash OCH mer fritid (blir ledig tisdag i gengäld så det är inte helt fel).
Som ni märker på mitt fåtal blogginlägg så är det inte så mycket annat som försiggår nu en så här grå november, även om solen tittar fram just idag så är det hur som helst jobbet som gäller. Som tur är så ska jag käka lunch med farsan idag, något vi gör veckovis och som vi båda gillar att göra ihop (förutom fiska, gå på bio och läsa Ernie förstås)...
Gårkvällen blev också trevlig, som alltid med Lindsey. Efter jag tillbringat en halvtimme på hennes motionscykel så var det lika bra att fortsätta med fysiskt arbete, så jag städade upp (större delen av) lägenheten. Lindsey skurade upp ugnen, så nu är den så blank att jag knappt vågar använda den.
Vi belönade oss med att dela en flaska bubbel framför nyinköpta "Nightmare on Elm Street" på blu-ray. Jackie Earl Haley i all ära, men Englund är fortfarande den ende äkte Freddy. Slutet på november kommer för övrigt också att bli Freddy Krueger-inspirerat, men jag säger inte på vilket sätt ännu.
I övrigt har som sagt inte så mycket hänt på sistone. Avrundar med dagens demotivator:

Dagens kontaktannons