lördag 16 oktober 2010

Saturday...

Vi gillade casinot i Sundsvall.
Dessvärre gick det ohyra i roulettehjulen, så vi höll oss till biran.

Knaust

Nu är vi äntligen framme i vår svit på Knaust i Sundsvall. Alla är hemmastadda och ölen kall. Hoppas alla får en lika trevlig kväll som vi hoppas på. I morgon Volbeat!

fredag 15 oktober 2010

Dagens parkeringsförsök

Inte illa, blindstyre. Jag hoppas du betalar för två platser också.

Fredagsrock: PAINSame old song

onsdag 13 oktober 2010

Sävargården ftw

Abstinens! Min och Lindseys absoluta favoritrestaurang Viktors är stängd för renovering.
Som tur är så finns deras systerrestaurang Sävargården att ta till högtidsdagar som denna då min Lindsey firar ett år av arbetslöshet och konstant motarbetan från exceptionellt byråkratiska strulmyndigheter som AF och FK, vilka tycks göra mer skada än nytta, men att hon trots detta lyckas vara vid gott mod.
Givetvis uppmärksammar vi detta med en trerätters.
Lindseys val för kvällen föll på en förrätt på råraka med Kalixlöjrom med alla tillbehör, och en varmrätt på grillad kalventrecôte med mandelpotatispuré med smak av trattkantareller, samt tryffelsås med rostade betor. Kalaset avrundades med marängsviss Andersson.
Jag misstänker att bilder på ovan mästerverk inom kort kommer dyka upp på Lindseys blogg.
Mina middagsval enligt nedan:

Blomkålspuré med bacon (och okänt krispigt bröd).

Rimmad björnstek med lökrisotto och gröna ärtor.

Grillad kalventrecôte med mandelpotatispuré med smak av trattkantareller, samt tryffelsås med rostade betor.

Chokladkaka fylld med havtornskräm, serverad med havtornssorbet.

Rätt ska vara rätt...

... så därför får även Expesten en släng av sleven.
Deras bidrag d´jour är dock av vanligare och mindre allvarlig art än Aftonbladets förstasidesblaffa, utan är endast en felskrivning (vilket vi vet är vardagsmat på nätupplagorna eftersom kvällspressens korrläsare mestadels tycks plocka loppor på varandra på Skansen):Douglas måste hatat en hel del, om hatet tappat 10 kilo!
Expressen anser tydligen inte att man behöver läsa igenom det man skriver två gånger ens då man skriver om en så allvarlig sjukdom som cancer, ihop med en av vår tids största skådespelare, jag håller inte med.
Make love not war och krya på dig Douglas...


tisdag 12 oktober 2010

Snillen spekulerar. Så även Aftonblasket.

Den misstänkte serievåldtäktsmannen i Örebro är hett nyhetsstoff.
Aftonblurret har som vanligt lite svårt med att hålla sig från sensationsjournalistiken.
Ser vi någon skillnad på förstasidesrubriken och rubriken i artikeln, måntro:På förstasidan skriker rubriken ut "23-åringen hatar kvinnor"! En stark och bra rubrik. I artikeln ser vi att han "kan hata kvinnor", enligt Jerzy Sarnecki.
Skillnaden är ganska stor. Förstasidan spikar fakta, och artikeln spekulerar.
Kan någon förklara skillnaden på fakta och spekulation för Aftonbladet? Någon gång? Snälla..?

Dagens demotivator: INSPIRATION

För att sammanfatta

Dag numero 2 av 7 på denna nya, spännande vecka! Efter en över förväntningarna trevlig visit till Sollefteå (undantaget vissa faktorer), så ska nu kurvan svänga ännu högre. Denna vecka jobbar jag bara till och med i morgon, och är därefter ledig till tisdag nästa vecka? Varför? För att jag kan... Skämt åsido så lär jag få jobba in det vid senare tillfälle.
Måndagen blir dock en renodlad semesterdag som jag tagit ut i syfte att hinna tillbaka till Umeå. På söndag ska nämligen jag och Lindsey gå på Volbeats spelning i Sundsvall, vilket vi sett fram emot i flera månader, och jag är skeptisk till att jag kommer vara körduglig den kvällen...
Vi åker dit redan på lördag, med mellanlandning på Ikea (vi har inget egentligt ärende dit, men man kan liksom inte besöka Sundsvall utan Ikea, det hör ihop) och har boende klart på Knaust. Nu då jag ändå rör mig bakåt i tideräkningen så kommer det ju en torsdag redan om ett par dagar, och då ska vi tillaga något jag aldrig gett mig på förut, nämligen strutsfilé! Efter vårt Sollefteåbesök stannade nämligen jag och Lindsey till på en strutsfarm utanför Örnsköldsvik och shoppade.
Det blev dock inga strutsägg; de är stora som volleybollar och farmen ville ha 300 kr /styck. Då nöjer jag mig med reguljär omelett. Men jag har höga förväntningar på köttet då det är ett magert kött som lär påminna en del om oxfilé. Recept googlas dagligen, för att hitta uppslag till något kulinariskt inför torsdag, vilket osökt för mig till onsdagsutflykten (imorgon kväll), nämligen ett besök på Viktors #2 i Umeå; Sävargården.
De har en björnstek som jag är lite nyfiken på...
Fler sammanfattningar kommer allteftersom så besök snart igen!

måndag 11 oktober 2010

Inte bara fysiskt handikappadPå ett besläktat ämne: www.darwinawards.com .

Dagens kontaktannons