fredag 10 september 2010

Miljardärer...

E-MAIL FRÅN EN ARABISK STUDENT TILL SIN PAPPA


Kära Pappa
Berlin är en underbar stad, människorna är vänliga och jag trivs verkligen här, men pappa, jag skäms lite över att komma till colleget i min äkta-guld Ferrari 599GTB när alla mina lärare och många av mina skolkamrater åker tåg.
Din son Nasser.Svar:  MIN ÄLSKADE SON
 

Tjugo millioner US dollar har nyss överförts till ditt konto.
Var snäll och sluta skämma ut oss.
Åk och köp dig ett tåg du också.

Älskar dig. Pappa

Sinnenas Meny

Gött är det, men vi skulle skippat vinpaketet - sinnesnärvaron är diskutabel.

Appetizers...

...i flytande form intages i skrivande stund på Bishops Arms. Om en dryg timme går färden vidare för fine dining på restaurang Viktor.

Nya sänglamporna på plats

De två lampor som fick hänga med hem från Thailand är nu på plats (efter en snabb justering av strömförsörjningen).
Blev riktigt mysigt, va?
Ikväll är det dags för ett nytt besök på restaurang Viktor med Lindsey och Åke, ska bli trevligt och delikat. Imorgon är schemat öppet, hoppas på trevligheter i alla fall. Ha en kanonhelg alla!

Fredagsrock: SPARZANZARebel Yell

onsdag 8 september 2010

Frustration

Det är skönt med korta dagar. Som idag; började 8.30 och gick hem 9.30. Eller, åtminstone mentalt.
Utan att gå in på detaljer så har jag idag, som en del av mina nya arbetsuppgifter, fått stifta bekantskap med ett nytt system. Nytt, i bemärkelsen att det var för mig obekant, inte nyligen utvecklat...
Ganska snart fattade jag att jag inte skulle fatta något och kopplade mer eller mindre ifrån hjärnkontoret.
Dagens utbildning följde i stora drag ungefär samma mönster som när man möter en tuff boss i ett spel; först är man peppad och nyfiken. Sedan försöker man lista ut en taktik för att förstå sig på den utmaning man står inför. När man inser att utmaningen är nästintill löjligt svår, börjar frustrationen komma. När man någon timme senare står och stampar på samma ställe, börjar man gå igenom sina svordomar från A till Ö. Att som grädde på moset få höra från förståsigpåarna vilken charmig och totalt logisk utmaning man stött på, når man sista stadiet - känslan att vilja skrika rakt ut och dra näven genom skärmen, i hopp om snabb död via elchock... Men jag gillar utmaningar.
Nu har jag åtminstone tagit mig hem och ätit två stora bitar hemmagjord ugnspannkaka, så läget börjar ljusna. Hoppas ni haft en bättre dag än mig. R out

tisdag 7 september 2010

Dagens demotivator: Disloyalty

måndag 6 september 2010

Förmodanden

Epressens nätupplaga 3/9:


Ja, och förmodligen har Expressens korrläsare dyslexi. Men det visste vi ju redan.

söndag 5 september 2010

Barnsäkerhet

Varför inte ens importerade WWE-leksaker innehåller lösa delar:

En update

Snacka om rivstart efter semestern; direkt på med ett 8-dagarspass vilket innebär helgjobb - yaaay - och förhoppningsvis mer klirr i kassan vid månadens slut.Just nu sitter jag sedan 35 minuter på jobbet och gör, som ni märker inte speciellt mycket då tempot är lågt direkt på morgonen.
Gårkvällen spenderades med Åke och Lindseysweetie, över trevligheter som Buzz och Yatzy. Åke slog till och med till med ett sista (?) dopp i Nydalasjön. Jag tänker inte köpa Echinagard till honom...
På måndag börjar jag min treveckors internutbildning inför min (förhoppningsvis fördelaktiga) omplacering till företagssupporten. Det är ett spännande uppdrag och jag hoppas på intressanta uppgifter.
Hoppas ni alla haft en skön helg. I has a stik.

Dagens kontaktannons