lördag 1 maj 2010

Fler minnen från USA

Fler kommer senare. Denna första var i alla fall tagen utanför University of Phoenix stadium. Lindsey trodde sig prickat in en fin bild, läckra solbrillor och allt. Olyckligtvis pajade en annan svensk wrestlingfan hela upplägget.

Uppe i det blå, i en fallskärm dragen efter en motorbåt över ett kristallklart korallrev längs Hawaiis sydkust. Tråkigare har jag haft.

Ett av Britney Spears hus i Hollywood Hills, från tiden då hon bodde granne med Justin.

Hard Rock Café, Hollywood Boulevard.

R1ll0 i full scubadive-utstyrsel. Sexigt.

Näst efter Hollywood-skylten, nästan lika berömd.

Selma har en egen boulevard.

Entrén till Universal Studios.

C-3po och R2-D2.

Porrigt

Att film- och musikbranschen driver en desperat och kostsam jakt på fildelare på internet, istället för att tänka ut fler sätt att anpassa sig till nya tider, är ett sedan länge relativt vedertaget faktum.
Industrin för vuxenfilm har nu också börjat lägga ihop ett och ett, och kommit fram till att fildelningen på internet är jättedåligt även för dem, eftersom försäljningen av filmer har gått ner ca en tredjedel pga fildelning.

Att konsumenter av vuxenmaterial (läs: porr) förmodligen inte ens skulle hört talas om en tiondel av namnen (undantaget Ron Jeremy, möjligen) utan hjälp av den cirkulation av material som nätet erbjuder, har som vanligt gått tillverkarna förbi.
De vädjar nu, likt andra filmbolag, att man istället ska köpa deras produkter.
Köper men inte deras produkter så kommer det inte längre vara lönsamt att tillverka porrfilm, och då står konsumenten utan.

Wow... jag tror aldrig jag hört värre skitsnack i hela mitt liv. Inget mer sex på internet, för att de största porrfilmsbolagen har dragit in lite mindre stålar de senaste åren? Innebär detta att de måste avskeda en tredjedel av sina porraktörer? Herregud, vad ska de aktörerna jobba med istället?

Och tänk om produktionen går ner med en tredjedel, och folk måste klara sig med de femtioelva miljarder terabyte med porr som redan finns runtom på nätet, och bara 66,6 % nyfilmsproduktion årligen... vad ska man då ägna söndagarna åt, när det gått varvet runt så att säga?

Det är ju inte som att det läggs ut "proffsporr", amatörporr, kändisporr eller snusk utöver det Ron Jeremy gör... Apropå Ron Jeremy så hoppas jag nästan att hans medverkan här är ett skämt. Jag gillade boken, men menar han allvar här så är hans pension mycket mer fördröjd än jag tidigare tyckt.
Porren är död, länge leve porren.På relaterad front (tack Metro.se):
Disney kräver The Pirate Bays grundare på miljoner i skadestånd. Detta är humor, The Pirate Bay är en sökmotor. Får Disney rätt till sitt skadestånd så kan de även stämma Youtube och Google, och då sätter vi igång en cirkus där alla snart har rätt att få skadestånd av alla.

Och Steve Jobs gillar inte Flash, så han bygger inte in det i Iphone och Ipad. Ett par av orsakerna sägs vara att Flash är en av de främsta orsakerna till att Mac-datorer kraschar, och att "Flash-baserade applikationer skulle göra utvecklare för beroende av Adobe och deras uppdateringar."
Det finns något som heter "give the people what they want". Om Steves datorer kraschar av Flash, men PC inte gör det, är det då inte dags att åtgärda datorerna?
Och om stöd för Flash skulle göra utvecklare för beroende av Adobe, men storföretag som Macintosh och Microsoft inte ser ironin i det uttalandet, är det kanske dags att tillsätta mer fritänkande personer i ledarskapsposition.

fredag 30 april 2010

Då flygtrafiken återupptogs

När vulkanaskan lagt sig över Europa... from ItoWorld on Vimeo.


Reklamfritt Spotify gratis

Följ denna länk, svara på en enkät och presto. Det LÄR fungera, jag utvärderar just nu.

Fredagsrock: GUANO APES


Open your eyes

torsdag 29 april 2010

Försenad födelsedagsmiddag

Efter en lugn och skön dag på jobbet blev undertecknad igår utbjuden på restaurang Viktors av fröken Lindsey. Sällskapet var trevligt och maten delikat. En sexrättersmeny klämdes ner innan det blev dags att dra sig tillbaka.
Jag tröttnar aldrig på att äta på Viktors. Efter att ha testat Gordon Ramsay´s The London - West Hollywood för några veckor sedan, så måste jag säga att även herr Ramsay har ett par saker han kan snappa upp av Viktor vad gäller intressanta smakkombinationer. Ta en sådan kombination som mörstekt gös, kronärtskocka, sidfläsk, tomatbeurre blanc & confiterad tomat till exempel. Ska de ingredienserna passa ihop så krävs det skills och Viktor klarar det med bravur.
Suck... Som ni ser nedan, ett urval av vad vi serverades, så MÅSTE jag verkligen ta mig till gymet.
onsdag 28 april 2010

Sol och måne...

...över mariestrands tak ikväll.

World of world of world...

...of Warcraft.


tisdag 27 april 2010

Åsiktstorget är dött, länge leve Facebook

Radiotjänst har tydligen bestämt sig för att stänga sitt "Åsiktstorg", där allmänheten tidigare kunnat vädra sina åsikter om utbud med mera. Förmodligen kom de på att det inte var en vidare bra idé att själva hosta ett forum med övervägande negativa inlägg gentemot dem själva, men att de skulle inse varför folket är negativt inställda är att begära för mycket...
Så nu har de öppnat en Facebook-sida, där man kan bli medlem - men bara om man är positivt inställd till att betala denna antika avgift, förstås.
Tysta kritikerna och öppna en sida enkom för de som gladeligen pröjsar, de som protesterar har inte längre någon talan.
Varför är jag inte förvånad?

Dagens kontaktannons