lördag 24 april 2010

All stars at Allstars

Tyvärr blev det bara jag och Lindsey som fick åtnjuta Allstars underbara surf n'turf, men så är det väl om man inte fyller jämnt (eller 25, som jag)... Mutor till trots ville ingen joina. Får hoppas på starkare uppslutning på kvällens billigare segment; Drink your ass off @ R1ll0's.

Champagnefrukost

Dagen har börjat bra. Jag blir visserligen inte trett... iofff...ffssc... chhtjj... tjugosju förrän imorgon, men det är idag jag kör födelsedagsbaluns så det är idag jag får pressies.
Hittills har jag, i sällskap med Lindsey och en flaska Bollinger, fått ett nytt knivset att uppmuntra min kulinariska nyfikenhet (bortsett från snabbnudlar och Eldorado-köttbullar), Die Hard-serien på BluRay, "Terror på Elm Street"-serien på DVD, nya sängkläder och en knivslip till sagda knivset.
Sägas bör att samtliga presenter hittills kommit från Lindsey själv, tydligen så har shoppingtarmen fått ett rejält lavemang lagom till denna min högtidsdag.
Om ett par timmar ska vi dra oss ner till Allstars för en trevlig middag ihop med goda vämnner, följt av biravirre hos mig, all night long.
Tråkigare kan jag, R out.

fredag 23 april 2010

Fredagsrock: KILLSWITCH ENGAGE


Reckoning

Bonus:


Sol över oss - Dia Psalma

torsdag 22 april 2010

En hälsning från IslandOk... Bara en möbel till

Men denna gång köpte jag den inte själv, min käre far köpte den till mig som en tidig födelsedagspresent (och räddade samtidigt sig själv ur idétorkan).
Min förra kontorsstol var en gammal biograffåtölj som nu förpassats till återvinningen.
Må den rosta i frid.

onsdag 21 april 2010

Dagens citat

Hantera alla stressiga situationer som en hund. Om du inte kan äta eller leka med det, kissa på det och gå din väg.
- Okänd

Dagens nyheter...

...kommer till att börja med från Svenska dagbladet, som rapporterar att sherpor planerar vårstädning på Mount Everest.
Skräp, samt minst två döda kroppar som bara ligger och samlar damm, ska fraktas ner från berget. Nepaleserna ser berget som heligt och vill inte att berget ska bli en begravningsplats (plus att det är inte så estetiskt tilltalande med skräp, gamla rep, och döda kroppar drällandes längs sluttningarna).
Vi får hoppas att sherporna lyckas återställa berget till sin forna glans.

Ett par som också måste återfå glansen är tydligen Jonas och prinsessan Madeleine, om man får tro Expressen. På bästa förstasidesplats lyckas de snickra ihop en artikel utifrån mycket knapphändig information från hovets informationschef Nina Eldh.
- De behöver lugn och ro tillsammans nu. Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström behöver lugn och ro (tydligen så sa Nina två gånger att paret behöver lugn och ro, vilket Expressen tolkar som att de vill bli uppklistrade på förstasidan i en av Sveriges största skvall... jag menar, nyhetstidningar, fan att jag aldrig säger rätt på första försöket).
Eller så måste man som kvällstidning ibland upprepa sig för att budskapet (som det nu är) ska nå fram.
Kanske chefredaktören krävt att en artikel som kokats fram likt urvattnad soppa på spik ska innehålla ett visst antal ord?
För säkerhets skull så har artikeln skrivits av inte bara en, utan två reportrar.
Kanske Expressen resonerar som så, att om man har hälften så mycket material som krävs för att åstadkomma en hyfsad artikel, så kan två huvuden lösa problemet?
Enligt Eldh är prinsessan Madeleine och Jonas Bergström fortfarande ett par.
- De är fortfarande ett par, säger Nina Eldh.

Ja men så bra. Läsarna kanske inte förstod budskapet i den första meningen. Bäst att även lägga in samma budskap en gång till, med talstreck.
- Jag vill vädja om respekt och hänsyn. Deras extrema bevakning gör det inte lättare för dem, säger Eldh.
Och sedan smäller vi upp dem på förstasidan, säger Expressen. Ja tack, nu blev det kanske lättare. Vila upp er på rivieran, ungdomar, och behåll kyskhetsbältena på...
Eller låt bli. Jag bryr mig bara exakt så mycket som krävs för att blogga om det hela. Kanske.

Slutligen har det dykt upp ännu ett lysande exempel på filmbolagens outtröttliga försök att jaga mygg med kanon.
Filmbolaget Constantin Films jagar klipp på Youtube, där en scen ur en av deras filmer, Undergången, parodieras friskt. Filmen handlar om Adolf Hitlers sista dagar, och i sagda scen blir gamle snedluggen upprörd över hur pissigt hans krig går. Hans psykbryt förvrängs i parodierna till att handla om allt annat än kriget, och det vill nu alltså Constantin Films ha ett stopp på.
Jag säger lycka till... Erfarenheten har visat att tar du bort en "olaglig" fil från internet dyker två nya upp. Stoppar du en fildelningssajt startas det alltid nya.

Detta har de flesta lärt sig nu, men Constantin Film verkar ha totalmissat utvecklingen de senaste åren. Så det är bara att luta sig tillbaka och se dem slänga pengar på en jakt som är bevisat överlag fruktlös. Och att utöva påtryckningar mot Youtube att plocka bort privatpersoners hemknåpade filmer tyder på humorbefrielse av högsta rang. Tilltag av den sorten brukar snarare bara elda på under grytan, så filmbolaget vet troligtvis inte vad de ger sig in på.
Jag blir nästan sugen att slänga upp ett klipp själv.

Selma säger: Vad blir det till middag? Fiskbullar med räksås eller räkbullar med fisksås?

tisdag 20 april 2010

Bruksanvisning för mainstreampop


En update

Fyra arbetsdagar, en fest och en bakissöndag med pizza senare är det så dags för arbetsdag nr 5 efter semestern.
Arbetar idag 13.30-22.15, vilket tillåtit mig att ägna förmiddagen åt att uppdatera min eftersatta journal, sortera semesterbilder och göra mitt första gympass på över en månad.
På söndag inträffar dessutom något som borde vara förbjudet enligt naturlagarna, nämligen att jag blir ett år ("as" enligt T9, inte riktigt där än) äldre. Hur gammal detta gör mig ska jag låta vara osagt, det blev tabu redan för 5 år sedan om jag säger så.
Jag sitter just nu på en lokalbuss som inte tycks hitta till centrum utan snurrar runt på en gata intill ordinarie rutt. Förhoppningsvis hinner jag till jobbet, jag ska ställa på min lilla moped imorgon (i väntan på att sparguldpengarna i min kaffeburk räcker till en Harley) och börja ta mig fram på egen maskin.
Till dess, R out.

måndag 19 april 2010

Stoppa hänget?

En senator i USA bedriver just nu en kampanj mot lågt sittande brallor!
Personligen kan jag hålla med honom om att det är förbannat fult att ha byxlinningen hasandes under arslet med kalsongerna framme. Faktum är att jag vet inte ens varför de bryr sig om att trä på ett bälte. Men hur skulle en lag mot byxhäng se ut?
Hur många centimeter under brunögat får byxlinningen befinna sig innan det blir illegalt? Och var kommer yttrandefriheten in i bilden? Vad blir nästa förbud om detta slår igenom, haremsbyxor (hoppas...)?

Dagens kontaktannons