lördag 10 april 2010

Knep och knåp

Igår gick jag och Lindsey på djurparken här i Waikiki. Det blev några bilder tagna där, som jag tänkte dela med mig i form av ett skojigt pyssel.
Vid behov, klicka på bilderna nedan för större version.

1. Hitta Elefanten. Den gömmer sig någonstans på bilden. Tips: Titta en extra gång bakom stenen så kanske den dyker upp.


2. Någonstans i det höga gräset döljer sig en noshörning. Kan du lokalisera den?


3. Hur många sköldpaddor får plats på grenen nedan?

1. 5 stycken
X. 6 stycken
2. 3 615 327 135 814 stycken, om de klämmer ihop sig


4. Vad är det för djur på bilden?
1. En giraff
X. En babian
2. Undertecknad, på en dålig hårdag


5. Vilka djur ser du på bilden?
1. En tupp, en påfågel och en skata
X. En kamel, en tupp och Spungebob
2. En chimpans, en skata och en förvuxen kyckling6. Vad försiggår på bilden nedan?
1. Träslöjd med klass 6 B på Sörböleskolan
X. Personalfest på Radiotjänst i Kiruna
2. Bildbevis på att om chimpanser faller ner från träden från tillräckligt hög höjd och landar på huvudet, så kan ingen av dem minnas hur de en gång tog sig upp.
...never sleep again...

Mr Krueger närmar sig.
There´s always this man
Jag har aldrig varit så peppad inför 30:e april som i år.
Why are you screaming, I haven´t even cut you yet
Förhoppningarna är höga...
Wake up, wake up
...dags att återbesöka Elm Street i vår!

fredag 9 april 2010

Fredagsrock: GREEN DAY


Holiday (tyckte den passade. Aloha.)

onsdag 7 april 2010

En Honolulu update

Livet går vidare på öarna. I måndags betade jag och Lindsey av ett besök på Pearl Harbor, där japanerna drog in USA i WWII den 7:e december 1941. Mycket fascinerande, vi fick också en guidad rundtur på slagskeppet Missouri på vars däck japanerna senare kapitulerade och därmed satte punkt för kriget (klicka på bilderna för större version).
Vi har också tillbringat tid på stranden, på Red Lobster och på Planet Hollywood.
Igår testade vi dykning (scuba) och parasailing. Det sistnämnda fick jag dock göra på egen hand, gungandet på sjön satte så småningom käppar i hjulet för Lindeys äventyrlighet. I ärlighetens namn kände jag också av gungandet och krängningarna i allt från speedboats till de större motorbåtar vi färdades i runt sjön, men jag är både för snål och för nyfiken att testa nya grejer för att stå över.
Dykningen var en höjdare när man väl var under vatten och vant sig vid att andas genom munnen; vi fick simma med halvmeterstora sköldpaddor (Selma skulle blivit svartsjuk), kolla tropiska fiskar, undersöka koraller och mycket mera, väldigt fascinerande. Det var första gången jag dök, och trots att det krävdes mycket för att vänja sig vid den nya miljön skulle jag förmodligen göra om det om jag fick chansen.
Parasailingen var lättare, och även den rolig. På 20 meters höjd över kristallklart vatten med solen i ansiktet har man inte alltför många klagomål, om jag säger så.
Idag har vi en ledig dag från alla utflykter, och tänker enbart göra sånt som faller oss in, så med största sannolikhet blir det bad, käk och paraplydrinkar.
Ta hand om er, R out.
söndag 4 april 2010

För vi är i Honolulu, yaay

Trots att vi möttes av en lättare regnskur vid vår ankomst ikväll är jag redan nu förtjust i Hawaii. Det finns å andra sidan inte mycket att ogilla; långa stränder, glänsande skyskrapor i solnedgången, och palmer överallt. Som Miami på steroider.
Fler uppdateringar kommer, men inte ikväll. Vi ligger 10 timmar efter Sverige i skrivande stund och det har varit en lång dag så jag är lite för seg just nu.
Nu var förvisso flygresan hit inte alltför ansträngande; flygbolaget hade råkat överboka vårt plan och var tvungna att muta vissa passagerare att ta ett senare plan mot att de skulle få flyga första klass.
Vi övervägde detta erbjudande men bestämde oss för att åka enligt planen. Efter en stund visade det sig att de tydligen mutat för många passagerare och fick börja stuva om på vårt plan likväl, och gissa vilka som hamnade i första klass utan försening..? He blev som vi.
Fem timmar på ett plan har aldrig gått så fort. Fri mat och dryck, bra med benutrymme och tv i stolsryggen framför. Ibland har man tur.
Just nu ligger jag på tionde våningen på Aqua Aloha Surf Hotel och väntar på att min pils ska bli kall.
Inga klagomål.

Dagens kontaktannons