lördag 30 januari 2010

Allstar vy

Så kan det bli med pubmys ibland.

fredag 29 januari 2010

Dagens demotivator: Delusions


Fredagsrock: SKID ROW


I remember you

torsdag 28 januari 2010

Klart för avgång

Ett trevligt, tjockt kuvert från en resebyrå anlände idag.
Det verkar som yours truly har en spännande resa framför sig...
Mer info inom en snar framtid.

En kvinna är gravid

Detta är tydligen stora nyheter i kvällsblasket, eftersom kvinnan gjort könsbyte.
Det är ju fortfarande en kvinna biologiskt, med kvinnliga delar, men hon har tagit hormoner och snippat bort brösten! Jag fattar inte vad sensationen är, det kvinnliga könsorganet är kvar, livmoder etc.
Expressen har även tidigare rapporterat om en kvinna, förlåt man, som fött barn. Och nu har det hänt igen. Om alla kvinnor som föder barn i världen får en egen artikel i kvällspressen kommer det bli jävligt tjocka tidningar...

Avd "Att sätta saker och ting i perspektiv"


Dagens citat

Hur kan du ha en 22-tumsskärm, mitt öra är ju jättevarmt!
- Lindsey

onsdag 27 januari 2010

Lappinr1ll0

För jag har en ny, fin liten lappis, och Lindsey har en ny, fin ännu mindre lappis... Och så blir det varsin De Luze till medan datorerna installerar OS.
Är det vad man kallar lanparty?

Tillbaka på gymet

Efter en tids uppehåll så ska nu träningen igång igen.
Jag inleder med bröst + axlar + triceps. Känns jävligt bra men nog är det lite ringrost efter tre månaders uppehåll...

tisdag 26 januari 2010

Hundkörkort

Det händer ofta att man ifrågasätter lämpligheten hos människor som skaffar barn. Vissa röker och super under graviditet, vissa i för stor utsträckning efter graviditet, vissa är inte snälla mot ungarna och vissa är helt enkelt opassande av andra skäl. Det är svårt göra något åt eller kontrollera, frågan är vad vi skulle ha för värld om vi ens försökte.
Det som däremot borde gå göra något åt är att ta lämpen om man avser bli hundägare. Nästan dagligen stöter man på individer som tycks ha uppenbara problem med hanteringen av sina kära fyrbentingar.
Förordningar gällande hundar skiljer sig från kommun till kommun.
Umeå Kommuns hemsida finns Umeås lokala regler med vad som gäller här - hyfsat självklara grejer för många, men inte alla, som till exempel att plocka upp skiten efter din jycke. Som hundägare är ju detta självklart en av de saker man underförstått tar på sig att göra då man skaffar vovve. Kan de flesta tycka. Men inte alla.
Sedan är det detta med koppel.
Alla hundägare tycks vara av den åsikten att deras smuttigullisnufs är världens pöööötaste lilla gosepralin, oavsett om det rör sig om en chihuaua, pitbull eller Grand danois. Alla håller inte med.
Jag har ingen hund. Jag kan inte ägna tillräckligt mycket tid åt en om jag skulle ha en, jag vet inget om hundar annat än att de äter massvis, hårar, dreglar och faktiskt är jättefina och goa livskamrater men jag klarar inte av att ha en i min nuvarande livssituation och skaffar därför ingen heller. Det enda jag vet är att om jag skaffade en hund så skulle jag hålla den kopplad. Det finns människor i samhället med hundskräck, allergier, och barn som kanske inte alls delar din uppfattning om det jättejättepöööööta i att ha din lilla sockerpralin springandes rakt mot sig i full karriär.
Sedan finns det andra faktorer som talar för att folk borde ha sina små sockertoppar kopplade i större utsträckning. Senast idag, på min väg till busshållplatsen, fick jag se en bil pallnita vid ett övergångsställe för en okopplad liten jycke som kom glatt rusande över gatan, med matte efter. Matte sprang inte eller verkade det minsta bekymrad över hennes lilla trafikfara till älskling, utan lunkade lugnt vidare efter.
Inte heller efter denna incident brydde hon sig om att koppla den lilla krabaten (men hon plockade faktiskt upp efter den - pluspoäng).
Det finns ingen nationell lag som säger att hundar ska hållas i koppel i tätbebyggda områden, även här finns lokala regler från kommun till kommun.
Men jag fattar inte vad det svåra är? Jag är som sagt ingen hundägare, så jag kanske missar det komplicerade i att plocka upp skiten och hålla jycken kopplad bland folk. Det ser inte svårt ut, så hur klarar hundägare som ens ids bry sig om ovanstående allt detta med veterinärer, skötsel och annan vård? Utbilda mig!

Stuck in the Ånge with you

Så var det dags igen, denna gång är det en laptop som fastnat i Ånge.
Jag vet efter diverse tillrättavisningar på mitt förra Ångeinlägg att den inte säkert är fast i just Ånge, utan kan finnas på Umeås terminal men likväl... vad sägs om en uppdatering emellanåt, Posten?!

Billys skojar till det

Stjärnan i Billys panpizzas senaste reklam är en skidåkare som via allehanda smidiga trick och stunts tar sig nerför pisten i en skidbacke, och avslutar åket med att trycka i sig en Billys direkt ur förpackningen.
Förhoppningsvis är reklamen självironi; jag har starka tvivel på att skidåkare som är måna om att vilja fortsätta kunna utmana backarna på fullaste allvar har en kosthållning bestående av deg och fett... Enligt min teori torde det ganska snart vara färdighoppat på så vis.
Men det är bara min teori. Kanske han siktar på en störtloppskarriär som backens kanonkula? Om man ska ta sig från punkt A till punkt B på kortast möjliga tid är det dock en fördel att inte bara vara tung nog att accelerera fort utan även hyfsat strömlinjeformad.
Kanske sumobrottare går på grönsakssoppa och knäckebröd? Vad blir nästa steg, ska McDonalds sponsra Kenyas maratonlandslag?

måndag 25 januari 2010

Kråset smort på Viktors

Oj, vilken trevlig helg jag haft!
Som syntes på tidigare inlägg, så inleddes dagen med en skvätt virre av finare sorten. Linda joinade, och eftermiddagen utökas med ytterligare utsvävningar med PS3-spel, lite konjak på det, ett par onlinebeställningar av diverse hemelektronik följt av en busstur ner till stan (nej, ingen limo).
Väl på stan var det dags för en matbit.
Valet hade redan fallit på restaurang Viktor, och deras Sinnenas meny - en färdig matupplevelse med vinpaket och alla tillbehör.

Bland bilderna (alla är klickbara) i detta inlägg, återfinns också deras meny ovan.
Jag kan varmt rekommendera restaurang Viktor. För en inbiten cheesburgarvetare så var gourmetrestaurangen en välkommen variation från vardagen.
Om man säger så här; jag är beredd betala tresiffrigt bara för brödkorgen. Det säger en del.I ärlighetens namn så var vi faktiskt tvungna att lämna de två sista desserterna; efter alla förrätter, varmrätter, champagne och underbart bröd så gick det inte ner en smula till... Taxi hem. Sova. En lördag kväll, klockan 22... mätt var jag!


Klantiga bilförare

En samling klipp av klantiga bilförare, att muntra upp måndagsmorgonen med. Informationen rörande klippen gör gällande att samtliga förare är kvinnor, men det låter jag diplomatiskt nog vara osagt.
 

Dagens demotivator: Success


Dagens kontaktannons