lördag 23 januari 2010

Lunchvirre

Slår på stort idag. En tolvåring för att kickstarta lördagen. Middag på Viktors väntas senare. Trevlig helg alla.

Dagens synopsis

Alla har vi någon gång hört talas om författare, som hoppas på att skriva nästa klassiska filmepos. Nästa "Borta med vinden" eller "Casablanca". Nästa "De sju samurajerna" eller kanske ännu en "Nyckeln till frihet".
Men varför göra det svårt för sig? Nattens film på Kanal 5 visar på att kreativitet är onödigt:
"Några tonåringar (naturligtvis) hittar djävulens dagbok.
Varenda tanke som skrivs blir verklighet (låter som djävulen borde skrivit "Gud Död Nu", för att underlätta lite för sig).
Ungdomarna skriver många elakheter. Då bryter helvetet lös."
Vem fan har skrivit manus här? Friends? IOGT-NTO? Finns det ens ett manus, eller rökte alla inblandade på och skrev ner alla klyschor man bara kunde hallucinera ihop till ett manus? Epic bitchslap till alla författare som faktiskt försöker åstadkomma något originellt; tonåringar - dagbok - djävulen.
Svårare behöver det tydligen inte vara.
Öppet mål alltså för Svt att åstadkomma något bättre med andra ord; vad hittar vi där en lördag natt? Vågar jag hoppas?
Nä.
Molinska skrönor: Tv-feber.
"En osannolik berättelse om hur det gick till när TV:n kom till Sverige. Och hur det var innan folk visste vad skåpet med luckor var och vilken makt det gav vissa människor".
Vissa människor får makt, ja. De bildar Radiotjänst. Och skapar lagar att gömma sig bakom för att slippa försvara sin existens.
Här väljer RiKAB alltså att via dokumentär ta tittaren tillbaka till tiden då tv gjorde sitt intåg i Sverige och endast en (så småningom två) kanal existerade, en sorts hyllning till en svunnen tid då en tv-avgift möjligtvis hade ett existensberättigande och ingen ifrågasatte det hela. Rena hårdporren för tv-avgiftens försvarare alltså, åter till 60-talet! Ingen konkurrens, inga problem. Monopol, thou art wonderful. Betala för din televisionsapparat utan frågor.
Ett passande program av underbar nostalgipropaganda att sända strax efter midnatt; på TV1000 sänds snusk, på SVT sänds Molinska skrönor, jag kan gissa vilket tv-pejlarna ligger hemma i sina stior och ruskar tupp till...
Best of Juttan, fy fan, ska jag kolla TV1000 eller den där djävulsdagboken..?

Multiple answer

Mcdonalds behöver:
1. Nedläggning
2. En duktig fasadputsare
3. Fimpa lsd-dippen i plusplus-menyn
4. En förslagslåda
5. Propagera för att återinföra aga i Sverige
6. Bättre pr-agenter
7. Stämma Hem & Skola
8. Ett inhägnat område; endast kunder med föräldrakörkort äga tillträde
9. Tips från Max
10. Införa höjda priser för anställda inom färgbranschen

Detta är en flervalsfråga.

White whine with the fish, miss Sophie

En champagne Lanson till sushin duger väl? Cheerio!

fredag 22 januari 2010

Fredagsrock: NONPOINT


Bullet with a name

Recension: Avatar

Jag ska fatta mig kort; se den. Gillar du action, kärlekshistorier, rasmotsättningar, specialeffekter, mer action, långa blå män, drakar och att få ett par coola brillor till filmen som förvandlar dig till en taskig Roy Orbison-lookalike, så är filmen nåt för dig.
Visst, det finns självklart en moralpredikan om att vara rädd om naturen och filmen anspelar på hur civilisationen tränger undan urinnevånare, men det blir aldrig något som trycks ner i halsen på biobesökaren och filmen är i amerikanska mått mätt väldigt sparsamt patriotisk.
Avatar är definitivt aldrig långtråkig trots närmare tre timmars speltid, och trots att en biljett till 3D-versionen går loss på 150 kronor så är det välanvända pengar. För när Avatar slutar gå på bio är det för sent; hur många tum din tv än är så kommer den aldrig göra denna film rättvisa.
Se den på bio idag, om du inte redan gjort det.
Brillorna och en två timmar och 40 minuters övning i att hålla dig får du på köpet.

torsdag 21 januari 2010

Bassbitching

Inte är det lätt att skilja fakta från fiktion, då man som Aftonsladdret närmast tvångsmässigt ska plagiera allt skvaller som produceras världen runt, i synnerhet i England.
Svenske Basshunter deltar tydligen i brittiska Big Brother, upptäckte jag i kaffepausen, och han har blivit mycket omskriven för sin romans med en annan deltagare, Ekaterina Ivanova.


På en plats i tidningen har vi fått uppgifter om att den nu utröstade Ekaterina inte saknar sin abborrjägare Basshunter, och självklart publicerar vi det utan nån källkoll whatsoever.
Skottar man sig fram en bit bland all dyngan så möts man nämligen av nästa artikel (?), också den på Aftongagget, med rubriken "Jonas kan vara den rätte" (abborren alltså).
Hur var den nu igen; är ryskan sugen på svensk abborre eller inte?

Fröken snedlugg

Hittade måndagens Aftonblad på min sushibrunch idag.
Alltså; det är nåt bekant med den där tyskan de skriver om, hon påminner om nån annan känd tysk... Hm.
Får fundera vidare på mitt arbeit. Ha en bra torsdag alla.

onsdag 20 januari 2010

Dagens demotivator: Retards


(Jag vet att det inte är en demotivator från den officiella hemsidan, men allt som orsakar ett flatgarv framför skärmen kvalar in.)

Trefalt fyndat


Det var tänkt att dagen skulle resultera i ett par nya kostymbyxor, men då jag hade ett julklapps-presentkort (presentlort enligt T9) så halkade två par jeans med av bara farten.
Det kanske så äntligen är dags slänga de av mina jeans som är trefalt lappade och lagade? Har ett par där mina lappade lappar lossnat, så det ser ut som viftande flygledarflaggor i skrevet på mig när jag går.
De nya brallorna var ruggigt sköna att parkera min airbus i, och allt för 550 spänn pga rea dessutom. Jag är mycket nöjd.

Dagens Photoshop

Bra parodier är alltid underhållande.
Jag hittade en sida under en av mina lediga stunder, där ryska Photoshopkonstnärer gjort egna tolkningar av kända mästerverk. Som alltid kan du klicka på bilderna för större version.
Samtliga exempel hittar du här.
 


tisdag 19 januari 2010

Fler bilder från A Nightmare on Elm Street 2010

Redan så här i början av det nya decennitet så kan jag utse min personligen mest efterlängtade remake; A Nightmare on Elm Street.
One, two, he´s coming for you
Det torde inte undgått någon att jag är ett stort fan av serien, eller åtminstone bakgrundsstoryn till originalfilmen.
En remake är en god idé, så länge manuset håller och Jackie Earle Haley kan porträttera Fred Krueger på ett sätt som gör originalet rättvisa och tillför något nytt. Han har trots allt kontrakt för inte mindre än tre filmer de kommande åren!
Three, four, better lock your door
För er som skytt skräckfilmsgenren de senaste 20 åren och bosatt er i garderoben, så handlar originalfilmen som denna nyutgåva baserar sig på, om en amerikansk sömnig liten småstad, Springwood, vars invånare terroriseras av en seriemördare som riktat in sig på barn och ungdomar.
Five, six, grab your crucifix
Snart arresteras utbölingen Fred Krueger.
Han ställs inför rätta, men tack vare en teknikalitet tvingas domaren frikänna Freddy på samtliga punkter. De frustrerade föräldrarna bildar en lynchmobb, och bränner Fred till döds i det källarpannrum dit han fört sina offer.
Seven, eight, better stay up late
Tyvärr slutar det inte där. En tid senare börjar ungdomarna i Springwood, och Elm street i synnerhet, avlida en efter en på de mest makabra sätt, och alla i sömnen. De som överlever de första överfallen börjar snart förstå att de alla förföljs av en och samme man, och om han lyckas döda dem i sömnen, så dör de på riktigt.
Signalementet på mannen som hemsöker dem i drömmarna är lika makabert som hans gärningar; han har en sotig rödgrön tröja, en brun hatt, hans hud är brännskadad och han är beväpnad med en handske med knivar...
En av ungdomarna, Nancy Thomson, överlever men hör i en dröm hur förföljaren kallar sig Freddy, och hon beskriver utseendet på sin antagonist för sin mor som motvilligt inser vad som händer...
Nine, ten, never sleep again
"Reboot" av denna ikoniska filmserie äger rum den 16 april 2010.

 

 Antipirater i Frankrike bryter mot copyright

Det är inte lätt att skjuta mygg med kanon, som tidigare konstaterats. Likt hydrans huvuden så ploppar gärna två nya torrentsites upp, om man stänger en.
Därför tillsattes en specialgrupp inom Frankrikes poliskår att lägga skattepengar på piratjakt (alla länder bör ha en, tycks det), och självklart behövde de en egen tuff logga. En reklambyrå anlitades för en okänd summa sagda skattefranc, och voilá.
Olyckligtvis lyckades piratjägarna själva planka ett typsnitt som ett telecomföretag hade copyright på, och tvingades be om ursäkt.

söndag 17 januari 2010

Mera avigheter

Något som är känt sedan länge är att jobben som korrläsare på kvällspressens nätupplagor är konstant vakanta, eller innehas av dyslektiker/synskadade chimpanser/långlediga/iq-befriade/logikutmanade. Därav den underbara Avigsidan, som är helt dedikerad till slarvfel, syftningsmissar och rena, men alltför vanliga, misstag.
R1ll0blog bjuder härmed på ett axplock ur floran:


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

Något som vi också kan bekräfta är att kvällspressens medarbetare ibland lägger ut saker till försäljning på Blocket:


Ps. Den som ser till att jag blir innehavare av en sådan här sovsäck, belönas med en flaska äkta champagne.

Dagens kontaktannons