lördag 16 januari 2010

Lindsey chemical design ABDagens demotivator: InspirationEtt tecken på att bantningen inte går planenligt


Sista meningen är klockren...
Och sedan har vi ju förstås:

...och ett gäng människor har gift sig (som ni märker har jag tråkigt på jobbet):


...men det finns tydligen de som har tråkigare.


Av kroppsformen att döma så är det inte första besöket på McDonalds, så varför inte gifta sig där också. Hög romantikfaktor!


En titt in i framtiden; detta skulle kunna vara mitt bröllop!


En riktig brud kör traktor!

fredag 15 januari 2010

Fredagsrock: RISE AGAINST


Long forgotten sons

torsdag 14 januari 2010

Husmorstips med Lene Alexandra

Nu har jag så äntligen bara en dryg timme kvar att jobba. Imorgon är jag helt ledig, så ikväll blir det är par glas... eller flaskor... finvin ihop med Linda och en ostbricka. Vi får se hur mycket det blir av den saken för "Army of Two" del #2 är inköpt idag, och dualplayerläget ska grundligt utvärderas.
Eftersom jag riskerar vara osocial resten av kvällen och låta blogen vila tack vare sagda aktiviteter, så lämnar jag er med några matnyttiga husmorstips från kjempekäcka Lene Alexandra.


Ett definitivt PS3-köp


The Last Guardian av skaparna bakom ICO och Shadow of the Colossus, släpps under 2010.

onsdag 13 januari 2010

Avd. värdelösa uppfinningar

Metro rapporterar idag om en ny uppfinning; en programvara som föräldrar ska kunna installera på sina barns telefoner för att övervaka ungarnas telefontrafik.
Jag kommer på fyra anledningar rakt av, som gör denna uppfinning totalt överflödig.

1. Föräldrar är i uppskattningsvis tre av fem fall inte tekniskt kapabla att installera ny programvara på dagens mobiltelefoner. Varken sina egna eller barnens.
2. Programvaran går inte att installera i hemlighet, dvs utan att dina barn får reda på det (!), och vilka tonåringar skulle gå med på att ha ett sådant program på sin mobiltelefon?
3. Även om den skulle gå att installera utan barnens vetskap så är de i 9 fall av 10 mer tekniskt insatta än sina föräldrar, och skulle få reda på det ändå.
4. Barnen blir medvetna om att programmet är installerat, och lägger i hemlighet månadspengen på en kontantkortstelefon för en billig penning, som de kan nyttja för samtal av en mer privat natur.

(Frågan om integritet och barns/tonåringars rätt till ett privatliv vs. föräldrars oro för sina barn och utövande av rätten att kontrollera sina barns förehavanden tills de når myndig ålder, lämnar jag därhän så länge. Jag är bara av åsikten att uppfinningen suger åsneballe.)

Webdesign 101

Något jag stör mig på (bland mycket annat) är felskrivningar i större dagstidningar och institutioner.
Aftonpladdret lyckas ofta med detta. I en artikel om dagens skalv i Haiti lyckades man exempelvis med följande konststycke i en och samma mening: "Haiti ligger vid en gränsen där de två större jordplattor möts". Tragisk katastrof, tragisk artikel. På många sätt. Korrläsare har aldrig varit deras grej, liksom.

Sedan har vi de som förskönar sanningen, och här kommer min favoritmyndighet (...) Radiotjänst in i bilden igen.
RiKAB´s hemsida möts man av idel kontaktinfo och leende nyllen:


Jag har anpassat denna sida till en mer verklighetsbaserad version (klicka på bilden):


Om nu Radiotjänst vill vara ärliga med sin verksamhet så kanske min version är något att fundera på. Bara ett förslag...

Bränner midnattsbilder

Så ska slutligen alla bilder från 2009 packas in på en och samma dvd.
Naturbilder, fester, resor, mms, sms, privatsaker, bloggbilder, filmlistan, youtubeklipp med mera rymdes nätt och jämnt på en 8-gigs dual layer-platta, men det gick. Ett helt år sammanfattat som en bild- och filmdagbok på ett ställe. Det är speciellt.

tisdag 12 januari 2010

Selma säger...

- Hmmm... Nystädat golv hemma alltså...
Var bajsa först?

måndag 11 januari 2010

Satagran

Kvällen ägnas åt att klä av julgranen, julens mest motsägelsefulla symbol.
Motsägelsefullt för att även om man klär granen av religiösa skäl, Jesu födelse och allt det där, så är det lik förbannat motpartens namn man muttrar gång på gång där man står och trasslar med belysningen och de små bollsnörena... Jag har redan ägnat en halvtimme åt plasthögen och är inte nöjd.

Tvi vale

Runkartjänst har slagit spiken i kistan och officiellt fördärvat dagen till fullo, det räckte inte med att det var måndag.
Kan inte jag också starta ett företag, och få skicka ockerfakturor till människor oavsett om de nyttjar mina tjänster eller inte? Snälla? Det funkar ju för pajasarna i Kiruna...

Solen är morgonpigg

Eller ja, den stiger i alla fall tidigare och tidigare, men än är det ett tag kvar innan jag kan ta fram kubb och utemöbler.
Fotot är taget från min balkong igår.
Denna dag jobbar jag för övrigt dagpass och slutar 16.45, så ikväll blir det förmodligen städning och PS3. Styrketräningen har legat på hyllan ett tag nu, men ska återupptas i samband med att januarilönen trillar in; ett årskort kostar över 3000 spänn. Som tur är så sponsrar jobbet med över hälften, men jag måste förskottera i vilket fall.
Nu ska kaffemuggen fyllas på, motorn behöver bränsle. R out.

söndag 10 januari 2010

Pizza och hamburgare

Ska man ha nåt gjort rätt, så ska man göra det själv. Hamburgarna blev kryddiga och delikata, pizzan blev en surf n' turf med en sida räkor och tonfisk, andra sidan strödde jag pyttipannabitar på.
Känner mig överproduktiv, så nu blir det tv:n. R out.

Dagens kontaktannons