fredag 1 januari 2010

Fredagsrock: BON JOVISuperman tonight

Utsikten duger

Och alla medverkande höll med. We like.

torsdag 31 december 2009

Massvis med löst folk ansluter

Rummet börjar fyllas, vi är nöjda!

Utsikt grejad

Lite väl mycket snöfall, men inget är perfekt.

På plats i nästet

Aningen litet, som fan att sviterna var tagna. Men det är mysigt och har en cool utsikt över stan och fyrverkerierna.
Fattas bara annat från elfte våningen.

Grattis på nyåret och glad nytt god år.


Hoppas alla får en trevlig kväll. Nu ska jag packa det sista inför nyårskalaset på Plaza, invänta SMS angående var min PS3 befinner sig (släpp iväg den nu för helvete, Ånge), och sprätta mig en kall. Ses nästa decennium.

Uppdaterat: Mitt utlämningsställe har inte fått min försändelse. I morgon har de stängt och lördag kommer ingen post. Jag måste alltså vänta ända till måndag! Tack för det, Ånge.

Högform

En fundering i natten; varför sägs det ofta i trailers på TV, företrädesvis inom buskisprogram, att huvudrollsinnehavarna är "i högform"?
Jag menar, jag förstår att hallåan inte kan säga att "detta är Stefan och Kristers senaste föreställning, med Stefan och Krister på rätt okej humör", men varför alltid detta "i högform"? Kan man inte göra reklam för buskis på annat sätt... Förlåt, jag kom just på hur banal den frågan var.
Schysst, det är nyårsafton nu. Då kan jag sprätta en pils och tänka över saken.

onsdag 30 december 2009

Ledig till 2010

Äntligen har jag nu fått mig hem efter sista arbetspasset denna vecka. Nästa gång jag går till jobbet blir på söndag, och då kommer jag hur som helst bara jobba till tisdag, och därfter vara ledig fem dagar igen. Däremot kommer jag klämma in två helgpass under januari månad, som förhoppningsvis syns på februarilönen.

Decemberlönen har redan fått en rejäl skavank efter mitt impulsköp att beställa en Playstation 3 with all the trimmings och några spel.
Just nu tycks dock sagda order ha fastnat i Ånge, där beställningar man helst velat ha dagen innan brukar fastna.
Ånge tycks vara en rejäl bromskloss på Posten; följer man ett kolli via deras godssökning ser allt så bra ut till en början: "2009-12-29 11:47 Posten Elektronisk förhandsinformation mottagen".
Därefter: "2009-12-29 14:04 Stockholm - Sorterad". Så långt allt väl.

Men sedan "2009-12-30 08:29 Ånge - Sorterad". Klockan är nu 22.34 - vad hände med uppdateringarna? Like, hello?
Ligger konsollen fortfarande i Ånge? Befinner den sig på flyget norrut? Har den fastnat i sorteringen? Har tomten insett sitt misstag och tagit tillbaka en julklapp (oschysst då jag trots allt köpt den till mig själv)?
Mitt utlämningsställe stänger kl 15 imorgon och har stängt hela nyårsdagen, den dag jag tänkt ägna åt att meja ner fotgängare i Grand theft auto IV och massakrera Big daddy´s i Bioshock.
Suck.
Jävla Ånge...

tisdag 29 december 2009

Makaronpudding klar

Resterna av julskinkan gjorde sig bra som fyllning ihop med purjolök och annat gotta.
Smakar knappt alls vidbränd vante.

måndag 28 december 2009

R1ll0's matlagningstips d'jour

Om du kommer hem från jobbet sent på kvällen, och lite lagom såsig i skallen bestämmer dig för att laga till en makaronpudding, kan dagens tips komma väl till pass.
När du slår på ugnen, kontrollera att den är tom på brännbara föremål. Undertecknad gjorde misstaget att glömma denna värdefulla detalj, vilket resulterade i ett stycke förkolnad grytvante.
Först när en underlig syntetisk lukt började sprida sig i köket kontrollerade jag saken, och då jag öppnade ugnsluckan möttes jag av en grå rökpelare som utlöste brandvarnaren. Resterna av vanten förpassades raskt till diskbänken och ugnen vädrades ur.
Makaronpuddingen är nu till slut i ugnen och vanten glöder i vasken.
Ännu en dag i casa de Ricardo, Gordon Ramsay skulle nog ha ett och annat att säga.

Glada julen slut

Mellandagspasset om tre dagar nu inlett. Jobbar 13.30-22.15 både idag och imorgon, men bara till 20.45 onsdag. Hyfsat soft undantaget vissa hektiska svackor.
Morsan har åkt hem till Skellefteå igen, vi har haft en trevlig julhelg med pizza, julmusik, Columbo, julklappsöppning, glögg och annat trevligt. Jag fick ett presentkort, Wii-spel, en tröja, underkläder och diverse andra mjuka klappar. Undantaget Wii-spelet så var utbudet väl mjukt, så det har jag ställt tillrätta genom att idag beställa en Playstation 3 att fördriva nyårsdagen med.
Jag lär ju få leva på nudlar januari ut men skit samma, jag har två helgpass plus en söndag schemalagt under januari så min februarilön får reparera skadan. Jag har aldrig jobbat två helger samma månad förut men helgpass ger rejält extraklirr i kassan (plus att man inte har tid ränna på krogen och slösa, eller lust med en sprillans spelkonsoll i vardagsrummet), så det jämnar säkert ut sig i slutänden.
Nu ska jag beta av en timmes jobb till, sedan ska jag hem och kompilera ett par nyårsplaylists till Plazapartyt. R out.

söndag 27 december 2009

Dagens ord: SNYLTPISS

Snyltpissa (verb): Att smita in på en betaltoalett efter personen som betalt för inträdet, då den betalande personen lämnar faciliteten, och före dörren går i lås i syfte att själv slippa betala inträdet.

Dagens kontaktannons